Nu mai este mult și
atmosfera sărbătorilor de iarnă ne va bătea în ușă. Sfântul Nicolae și
Crăciunul sunt cele mai bune ocazii pentru pregătirea unei mese dulci și
surprinderea celor dragi cu decoruri frumoase și aromă de turtă dulce.
Avem deja câteva
deserturi consacrate care cu siguranță se vor regăsi pe toate mesele: cozonac,
turtă dulce, bomboane de pom. Dar universul dulciurilor este infinit și nu ar
trebui să te oprești la binecunoscutele deserturi!
Optează pentru
câteva dulciuri noi și adu un strop de noutate și savoare la mesele pregătite
de tine și nu numai. Aceste deserturi sunt perfecte pentru dus în dar, mai ales
dacă îți dorești să creezi o amintire dulce.
La intersecția dintre
tradițional și modern, Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior
Trainer și Owner Art Dessert, a găsit soluția pentru a satisface chiar și cele
mai pretențioase gusturi. Cu o experiență de peste 15 ani ca și cofetar și
decorator, Irina este persoana care a reușit să transforme într-o adevărată
artă măiestria de a prepara prăjiuri.
Iată care sunt
deserturile moderne și delicioase pentru sărbătorile de iarnă.
Dulceața de ciocolată
N-ai mai auzit până
acum de dulceață
de ciocolată, nu-i așa?
Surprinde-ți
invitații cu un dulce inedit, greu de uitat si absolut de-li-cios! Dulceața de
ciocolată este o combinație de ciocolată albă, ciocolată neagra, ciocolată cu
lapte, pastă de alune și frișcă naturală!
Dulceața de
ciocolată este și cadoul perfect, atunci când ești invitat la o masă cu cei
dragi. Frumos pusă în borcănașe atrăgătoare, acest desert ”ciudat” este absolut
de-li-cios!
Felii de portocala trase in ciocolată
Aroma de portocală
ne duce deja cu gândul la clipele petrecute în familie și șosete călduroase.
Probabil că ai deja cateva dulciuri cu ciocolata preferate și te gândești la
ceea ce ai mai putea alege, pentru o diversitate interesantă.
Nu repeta gusturile
obișnuite și ieși din sfera prăjiturilor cu cremă alegând felii
de portocală trase în ciocolată belgiana. Aromate și fresh, acestea pot fi
trase in ciocolata alba sau neagră, după cum dorești. Cu siguranță vor fi
printre primele la gustat pe lista invitaților tai.
Bomboane pe băț
Ne-am obișnuit deja
cu acadelele cu model roșu-alb, precum costumele lui moș crăciun. Dar în afară
de mult zahăr și colorant alimentar, nu prea rămânem cu nimic din ele. Le poți
înlocui cu bomboane cu diferite umpluturi și culori așezate pe băț, exact ca
tradiționalele acadele. Aceste bomboane sunt extrem de atractive, glazurate cu
pasta de zahăr sau marțipan și decorate cu bomboane colorate. Le poți lua din
cofetărie și le poți pune într-un ghiveci alb în mijlocul mesei.
Bomboanele pe băț
vor da viață și savoare aspectului festiv al mesei, dar sunt ideale și pentru a
însoți un cadou. Doar despre asta sunt sărbătorile, despre prieteniile dulci
din viața noastră.
Cupcakes cu
scorțisoară
Nu este obligatoriu
să stai în bucătărie și să frămânți la cozonac sau să pregătești un tort!
Modernele cupcakes sunt deja porționate, micuțe, frumoase și poți comanda exact
câte porții ai nevoie, fără să faci risipă de mâncare.
Nimic nu poate fi
mai în ton cu iarna și aromele specifice ca o brioșă cu scorțișoară, decorată
cu steluțe aurii. O minunăție de prăjitură, care încântă atât vizual cât și ca
aromă și gust.
Cine spune că
sărbătorile de iarnă trebuie să fie mereu la fel? Anul acesta fă diferența și
alege să pui pe masă deserturi moderne care nu necesită timp pierdut în
bucătărie! Îți garantăm că toți invitații tăi vor fi plăcut impresionați.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu