Ce sa citim de pe eticheta?
Trebuie sa acordam o atentie deosebita:
- continutului de nitrati, mai mic de 50 ml/l;
- continutului de saruri minerale, sa nu fie mai mare de 500 mg/l;
- sa aiba un continut de sodoi mai mic de 20 mg/l;
Sticlele de apa trebuie pozitionate in loc racoros (4-25 grade C), ferit de inghet si soare. o temperatura mai mare duce la migrarea unor substante din compozitia mabalajului de plastic ( cum ar fi bisfenol A, Ftalati si dioxine), substante responsabile cu aparitia obezitatii, infertilitatii, a a altor boli extrem de grave. Cutia de apa desigilata se pastreaza in frigider, iar sticla de apa plata se pastreaza fericta de lumina, la o temperatura de maximu 10 grade C. Daca recipientul a fost desigilat de mai mult de doua zile apa trebuie fiarta.
Multa sanatate dragilor!
Multumim Ramona,un articol interesant
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu Oana.
ȘtergereCu scandalul asta referitor la apa , omul nici nu mai stie ce apa sa bea , imbuletiala si ce marcă sau apă de la robinet !
RăspundețiȘtergereOricum trebuie sa fim foarte atenti si grijulii mai ales cu ce consumă copii nostri.
Noi am crescut cu apa de la robinet dar era practic singura varianta, era verificata tocmai pentru ca exista un consum rational. Acum, din pacate apa e din ce in ce o mai mare problema, adeseori am constatat ca e galbena.
ȘtergereMari probleme cu apa asta. Eu continui sa beau de la robinet pentru simplu fapt ca nu pot cara si nu are cine sa imi care mie apa si sincer nu stii la ce sa te mai astepti nici cu cea de prin supermarketuri. O data e buna, buna si mai buna, vine bomba ca nu mai e buna. Pentru copii... nu stiu ce sa zic, al meu e mare isi alege singur
RăspundețiȘtergere