A venit in vizita mama soacra si ne-am gandit sa facem impreuna o tocanita de pui cu ciuperci imbinand reteta de la mine din Muntenia cu cea din Oltenia, locul de provenienta al mamei.
Si a iesit ceva ... lasa ca vedeti voi!
Ingredientele ar fii cam astea:
- 700 gr pulpe superioare de pui cu os si piele
- 700 sau 800 gr ciuperci champinion proaspete
- 3 cepe
- cativa catei de usturoi
- 1 ardei gras rosu
- 3 morcovi
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 lingura de Maggi
- rosii (pt un castronel de suc)
- 2 linguri ulei( vegetal)
- mamaliguta pentru servit
- patrunjel tocat pentru decor
Se spala si se toaca legumele, se curata ciupercile , le vom taia in bucati cele mai mici le vom pastra intregi iar ardeii taiati marunt si morcovul rondele.
Pulpele de pui se spala bine si se pun la calit in cateva linguri de ulei, dupa care se scot pe o farfurie.
In aceiasi tigaie se pune la calit ceapa, pana se face usor aurie, se adauga morcovul si ardeiul gras pentru cateva minute si se pun ciupercutele.
Ciupercile capata si ele o usoara culoare aurie si isi lasa delicioasa zeama si punem pulpele de pui si fierbem mancarea la foc potrivit . La jumatatea fierberii punem putina verdeata, o lingura de Maggi Secretul Gustului si sucul de rosii, tinem mancarea pe foc pana carnea si legumele sunt fierte.
In final adaugam cateii de usturoi si verdeata ramasa, astfel ca, in doar 45 de minute mancarea este gata.
Pentru o savoare deosebita aceasta tocanita trebuie servita meaparat cu mamaliguta.
Pofta buna dragilor!
A mai ramas ceva, ca vreau si eu o portie. Daca nu, lasa ca fac si eu.:)) Asa faceam cand eram mica( am fost gurmanda de mica) atunci cand imi mirosea pe la vecini cate o mancare plecam spre casa si spuneam "lasa ca o pun pe mama sa imi faca si mie" :))
RăspundețiȘtergereVa asteptam la noi doamna draga :)
ȘtergereMi-ai dat o idee pentru pranz, fata mea iubeste ciupercile, asa ca va fi incantata de gustul si aspectul retetei.
RăspundețiȘtergere