Va mai amintiti de produsele Elemental? Daca nu, atunci va invit sa cititi acest articol.
Am primit cu bucurie o noua provocare din partea firmei Elemental, aceea de a-mi prepara singurica acasa, o crema hidratanta, numai buna acum in sezonul rece cand tenul meu risca sa-si piarda elasticitatea.
Entuziasmul meu a fost contagios, asa ca am renuntat la toate activitatile cotidiene si intreaga familie s-a strans in jurul acestui kit, noua noastra jucarie.
Ania, fetita mea de 5 anisori a facut o reuniune a tuturor printeselor, care erau invitate de onoare la ceremonia de pregatire a unei creme magice, facute de manute dibace.
Am desfacut cu mare graba kit-ul primit si am facut inventarul turor obiectelor prezente:
-baza de crema;
-ulei de castravete;
-ulei de catina;
-ulei de flori de cires;
-recipient;
-seringa;
-instructiuni/reteta;
-agenda mea de cosmetice
Teoretic trebuia sa citesc prima data instructiunile primite in colet, dar am fost atat de fascinata de uleiurile primite incat am lasat lectura pentru mai tarziu si mi-am lasat simturile sa zburde, sub influenta unor parfumuri foarte placute.
Fara sa vreau mi-am amintit de copilariei, acele momentele fericite cand viata era doar o joaca, cand alergam in livada bunicilor si rupeam pe furis flori de ciresi pentru coronite parfumate.
Miresmele parfumate ale copilarile le-am regasit in doua din cele trei striclute, cea cu ulei de flori de cires si cea de castravete . Am privit ochisorii mirati ai fetitei mele care nu-mi intelegea fericirea si mi-am zis ca e timpul sa ne bucuram impreuna de tot ceea ce presupunea prepararea unei creme. Pe masuta ne astepta un ravas secret cu intructiuni precise de preparare.
"Mami ce scrie acolo? Vrea sa fac eu, e crema pentru printese." s-a auzit imediat ce am inceput sa citesc primele randurile ale retetei.
Am recapitulat ingredientele pentru 100 ml de creama si am descoperit cantitatea exacta de care aveam nevoie:
-baza de crema naturala (100 ml);
-ulei de catina (2 ml);
-extract de castravete (2 ml);
-parfumant natural flori de cires (0,5ml)
Am trecut la pasul doi adica igienizarea: a manutelor cu sapun, a recipientelor si ustensilelor cu detergent de vase si alcool sanitar.
Le-am pus la uscat si mediat ce s-au uscat am inceput operatiunea crema. Pentru ca recipientul pentru crema a fost foarte tentant, am renuntat la bol si am pregatit direct in el. Totusi, retineti asta din categoria nu faceti ca noi, pentru ca un bol mai mare ne-ar fii ajutat sa facem mixajul mult mai usor. Am inceput cu baza de crema, care a curs usor ca un fulg de nea si s-a prelins in interior.
Am respectat ordinea indicata de reteta, intai uleiul de catina apoi extractul de castravete si la sfarsit parfumant flori de cires.
Ne-am bucurat de fiecare ingredient in parte si am amestecat temeinic pentru a obtine un continut omogen.
Am desfacut seringa si pentru prima data ne-am bucurat la vederea ei, era instrumentul de masurare al ingredientelor magice.
Am tras in seringa cei 2 ml de ulei de catina Bio si mi-am amintit de profesoara din facultate care ne povestea de utilizarile sale multiple atat in cosmetica cat si in medicina datorita proprietatilor sale antioxidante. Ea este utilizata in diverse afectiuni ale pielii, eczemele, arsuri, avand proprietati de regenerare celulara, nutritive si antioxidante. Practic un elexir al tineretii fara batranete, utilizat in cosmetica pentru efectul anti-age.
Am continuat sa amestecam compozitia si am remarcat o usoara schimbare a culorii in galben.
Pasul urmator a adus in prim plan, castravetele, leguma preferata fetitei mele care nu lipseste niciodata din casa noastra. A fost foarte interesant pentru noi sa-l regasim acum in aceasta forma si cu greu ne-am indurat sa-l punem in compozitie. Extractul de castravete Bio, plin de vitamine si oligoelemente, era de acum raspunzator pentru reglarea secretiei glandelor sebacee asa ca contam pe un ten curat si hidratat.
Si ultimul ingredient al acestei retete ne-a rasfatat cu o atingere suava a florilor de cires, un parfum delicat si placut.
Sunteti curioasi sa aflati cum arata?
Ei bine, Ania a zis ca e ... ca o budinca, pentru ca are aspectul si culoarea acestui desert.
Eu va spun ca este o adevarata placere utilizarea ei, efectul de hidratare apare rapid si dureaza toata ziua. Recunosc ca mi-a facut placere sa-mi fac propria crema naturala, fara frica conservatilor si a aditivilor artificiali care sunt periculosi pentru sanatate.
Tocmai pentru ca nu contine aceste chimicale si este naturala, trebuie neaparat tinuta la temperaturi joase in frigider si chiar si asa este recomandata utilizarea ei timp de 3 luni.
Nu va temeti ca ar putea fii o cantitate insuficienta, eu o folosesc de 1 luna si pare aproape neatinsa.
Desi initial in primele zile am folosit-o doar pe fata, acum o folosesc si pe pielea gatului, pentru am observat modificarea texturii si stiu ca pe perioada rece are nevoie de protectie si hidratare.
In concluzie, nu as schimba nimic la aceasta crema, eu am devenit o mare admiratoare a ei si v-a recomand cu drag.
Dragilor , voua va place aceasta crema? Ati folosit creme facute de voi in casa?
Nu uitati: With Love from Nature by Elemental
P.S. Acest kit si numeroase produse naturale, unele ambalate sub forma de cadou le gasiti aici.
Nu am facut niciodata o crema de fata acasa,f usor de facut daca ai ingredientele necesare..si esti sigur ca e naturala,fara chimicale.multumim pentru articol.
RăspundețiȘtergereWow o crema facuta in casa.. ma rog, combinata, fara aditivi... super. Vreau si eu . Minunat articol... si printesa... si crema :)
RăspundețiȘtergereNu am incercat,dar nu-i o ideea rea, multumim
RăspundețiȘtergere