miercuri, 27 martie 2019

Prăjitura cu curmale


Curmalele sunt fructe foarte dulci și benefice pentru organism pentru că sunt bogate în minerale (calciu, magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu), vitamine (A, B-uri, C, E, K), proteine, fibre și nu au grăsimi. Iată și câteva dintre atributele curmalelor: energizează, combat anemia, îmbunătățesc digestia și ajută la întărirea sistemului imunitar. 

Deși gustoase și sănătoase, cu conținut de zaharuri naturale, trebuie să fim atenți la aportul caloric: 100g de curmale înseamnă aproximativ 290 calorii.Și pentru că v-am făcut deja poftă de dulce, iată rețeta pentru Prăjitura cu curmale:·         1 cană de curmale + 6 curmale tăiate mărunt
·         1 cană de apă
·         5 linguri ulei de cocos & 1/2 ceașcă de zahăr de nucă de cocos
·         2 ouă
·         1 cană și jumătate de făină integrală de grâu
·         1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
·         2 lingurițe de praf de copt
·         1 linguriță esență de vanilie
 Mod de preparare:Fierbe pentru 2-3 minute o cană de curmale cu una de apă, până când curmalele devin moi și apoi amestecă-le până devin o pastă netedă. Lasă-le deoparte pentru a se răci complet. Amestecă uleiul de nucă de cocos cu zahărul până rezultă o compoziție pufoasă. Adaugă ouăle și bate până se transformă totul în cremă, apoi toarnă pasta de curmale și amestecă bine. Adaugă praful de copt, bicarbonatul și făina. Presară făină puțin câte puțin peste curmale și amestecă ușor cu o spatulă. Pune esența de vanilie și bucățile de curmale tocate. Toarnă totul într-o tigaie unsă cu unt și dă-o la cuptorul preîncălzit (180 C) timp de aproximativ 50 minute. Consumă prăjitura cu lapte cald sau ceai pentru o desfătare completă.
Poftă bună!

Distribuie:

2 comentarii: