Curmalele sunt fructe foarte dulci
și benefice pentru organism pentru că sunt bogate în minerale (calciu,
magneziu, zinc, fier, seleniu, potasiu), vitamine (A, B-uri, C, E, K), proteine,
fibre și nu au grăsimi. Iată și câteva dintre atributele curmalelor:
energizează, combat anemia, îmbunătățesc digestia și ajută la întărirea
sistemului imunitar.
Deși gustoase și
sănătoase, cu conținut de zaharuri naturale, trebuie să fim atenți la aportul
caloric: 100g de curmale înseamnă aproximativ 290 calorii.Și pentru că v-am făcut deja poftă de dulce, iată rețeta pentru Prăjitura
cu curmale:·
1 cană de curmale + 6 curmale tăiate mărunt
·
1 cană de apă
·
5 linguri ulei de cocos & 1/2 ceașcă de zahăr de nucă de cocos
·
2 ouă
·
1 cană și jumătate de făină integrală de grâu
·
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
·
2 lingurițe de praf de copt
·
1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:Fierbe pentru 2-3
minute o cană de curmale cu una de apă, până când curmalele devin moi și apoi
amestecă-le până devin o pastă netedă. Lasă-le deoparte pentru a se răci
complet. Amestecă uleiul de nucă de cocos cu zahărul până rezultă o compoziție
pufoasă. Adaugă ouăle și bate până se transformă totul în cremă, apoi toarnă
pasta de curmale și amestecă bine. Adaugă praful de copt, bicarbonatul și făina.
Presară făină puțin câte puțin peste curmale și amestecă ușor cu o spatulă.
Pune esența de vanilie și bucățile de curmale tocate. Toarnă totul într-o
tigaie unsă cu unt și dă-o la cuptorul preîncălzit (180 C) timp de aproximativ
50 minute. Consumă prăjitura cu lapte cald sau ceai pentru o desfătare
completă.
Poftă bună!
Poftă bună!
Trebuie sa incerc reteta neaparat ! <3
RăspundețiȘtergereMulțumim pentru rețeta.
RăspundețiȘtergere