Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka România,
îți propune o ciorbă cu perișoare din
ficat vită, o rețetă originară din Germania.
Pentru perișoare, ai nevoie
de:
- 200g ficat de vită
- 2 ouă
- 40g ceapă
- 250-300ml lapte
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1/2 linguriță maghiran
uscat
- 1/2 linguriță piper
- 120g pâine uscată
- 2 cuburi Vegeta vită
Curăţă ficatul de vene,
apoi toacă-l cu ajutorul unei mașini de tocat. Lasă pâinea la înmuiat în lapte
pentru 10-15 minute apoi stoarce-o. Călește ceapa în unt și las-o la răcit după
ce a devenit aurie. Pune într-o oală adâncă ficatul preparat, pâinea, ouăle
bătute, piperul, rozmarinul, măghiranul, pătrunjelul, ceapa prăjită și cuburile
Vegeta. Amestecă bine totul și lasă compoziția să se odihnească 10-15 minute.
Apoi, formează perișoarele de dimensiuni medii și fierbe-le în apă sărată
pentru 15 minute. Perișoarele se servesc într-o ciorbă de carne de vită
fierbinte.
Pe lângă faptul că sunt gustoase și hrănitoare,
ciorbele au povești fascinante, pentru că există câte o rețetă concepută de
fiecare gospodină în parte. Fiecare
adaugă un strop de personalitate și multă dragoste iar gustul se schimbă!
Este greu să „nimerim” același gust al ciorbei
de fiecare dată, așa că un ajutor în bucătărie nu ne strică. Și cu toții știm
că Vegeta dă gust mâncărurilor încă de acum peste 50 ani. Mama și bunica încă
folosesc cu loialitate acest adaos universal pentru mâncăruri. Poate o faci și
tu, și nu numai pentru nostalgia gustului de odinioară… Însă, pe lângă
produsele „clasice”, ai încercat și nou lansatele cuburi Vegeta? Or fi ele
mici (10g), însă miracolul pe care îl produc în preparatele tale se petrece
chiar sub nasul tău. Vrei o ciorbă simplă
de legume? Avem cubul potrivit! Vrei
o ciorbă sau tocăniță de pui sau vită? Avem pentru toate gusturile! Cele 3
cuburi (legume, găină și vită)
reprezintă combinația perfectă de legume, carne, sare de mare și condimente,
oferindu-ți garanția unui gust delicios. În plus, cuburile cu legume sunt
recomandate și pentru vegetarieni sau perioadele de post.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu