Cea mai de succes gamă în segmentul premium
Pentru cine nu ştia deja, numai 20% din
producţia mondială de spumante este obţinută prin tehnologia de fermentare în
sticlă, iar în România, 6 sticle din 100 sunt produse prin această metodă.
Lansată în 2006, ZAREA Diamond Collection este cea mai de succes gamă de vinuri
spumante fermentate prin Metoda Tradiţională, rămânând încă de atunci cel mai
vândut spumant din segmentul premium.
În 2018, ZAREA întregeşte gama Diamond
Collection cu gustul Extra-Sec, propunând un vin spumant armonios, echilibrat,
cu perlaj fin, al cărui nivel de zahăr optim pune în valoare prospeţimea
vinului şi îl face plăcut de băut alături de brânzeturi, peşte, fructe de mare
şi carne albă. De culoarea aurului alb, ZAREA Diamond Collection Extra Sec este
un vin spumant cu caracter floral, cu note delicate de citrice şi piersici, şi un perlaj persistent. Nou lansată, ZAREA Diamond Collection Extra-Sec a fost
deja medaliată cu Aur în luna Octombrie la Concursul Internaţional Women’s Wine & Spirts Awards 2018 de la Londra.
Originile vinului spumant ZAREA fermentat
în sticlă, se găsesc la 1912 când Wilhelm Mott înfiinţează o mică fabrică în Calea Grivitei.
Nu ştim motivul pentru care Mott a avut un aşa mare succes, însă ştim cu
siguranţă că atmosfera ceremonială și cochetă a Micului Paris din perioada
interbelică a fost întreținuta cu mult vin spumant, iar sloganul “MOTT peste
tot” însoţea jucăuş reclamele perioadei, meniurile restaurantelor şi uralele
mulţimilor dispuse să petreacă până în zori în compania muzicii bune şi a
felurilor savuroase de mâncare. Mott & Fils se
înnobilează și îmbracă haine ceremoniale, devenind furnizor principal al Casei
Regale din România iar în scurt timp devine brand european datorită Companiei
Internaționale Wagon-Lits (operatorul trenului Orient Express). Începând cu
1934, cu ajutorul vapoarelor de călători ale Societății Navale Române, MOTT
ajunge la New York. Mott & Fils și-a trăit una dintre cele mai frumoase
perioade între 1912 și 1948 și s-a consolidat sub numele ZAREA în anii
următori, rămânând un simbol al tradiției, calității și spiritului românesc
autentic.
O vizită la pivniţele ZAREA, parte
a fostelor forturi de apărare ale Bucureştiului a căror construcţie a fost
începută la sfârşitul secolului IX de către Carol I, poate lămuri orice întrebare legată de modul în
care s-a născut vinul spumant ZAREA Diamond Collection.
Fermentarea vinului spumant în sticlă
este un proces de durată ce presupune multă atenţie şi mult “suflet”. Este o
muncă de aproape un an, în care spumantul devine desăvârşit.
Mai întâi vinul este ales cu grijă, apoi
i se adaugă drojdii nobile selecţionate şi este lăsat la fermentat în sticle
timp de 10 luni sub zidurile groase acoperite de mucegai ale cramei, la
temperaturi constante de 150 C. Apoi sticlele sunt aşezate înclinate
sub un anumit unghi, cu dopul în jos, pe pupitre speciale. Aşa începe etapa de
remuiaj. În fiecare zi, timp de o lună şi jumătate, sticlele sunt luate la mână,
bucată cu bucată, scuturate şi întoarse o optime de cerc, astfel că drojdiile
rămase în urmă fermentării să poată fi colectate în dopul provizoriu, iar
lichidul să rămână limpede, pur. Drojdiile adunate în dop sunt eliminate
printr-un proces numit degorjare. Cu această ocazie o parte din lichid se
pierde şi sticlele sunt completate cu aşa-numita “licoare de expediţie”, un
sirop de zahăr în funcţie de care spumantul ajunge să fie clasificat (brut,
extra-sec, sec şi demi-sec). Spumantul dopuit, apoi etichetat, ajunge pe raftul
magazinului... şi în cele din urmă în paharele noastre.
_________________________________________________________________________________
ZAREA, liderul pe segmentul de Vinuri Spumante din România şi unul
dintre cei mai importanţi jucători din categoria băuturilor spirtoase, a fost
desemnat Brandul Românesc al Anului 2018 în cadrul evenimentului organizat de
Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti. Compania ZAREA reprezintă expresia tradiției și experienței în vinuri spumante în
România. Cu o expertiză de peste 100 de ani, datând încă din 1912, ZAREA este
cea mai inovatoare și mai dinamică companie românească din segmentul vinurilor
spumante.
Mai multe informații pe site-ul oficial: www.zarea.ro, dar și
pe rețelele sociale: www.facebook.com/zarearomania și www.instagram.com/zarearomania
#ZAREA #vinspumant #ZAREADay-to-Day #ShareTheJoY #EXTRASEC
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu