marți, 18 decembrie 2018

Mini-ghid de curăţenie


Deşi cam prea exagerată în ultimele secole, nevoia omului de curăţenie există încă din cele mai vechi timpuri. Erasmus spunea că „e cuviincios ca hainele să fie curate şi ingrijite“, în timp ce Nietzsche era de părere că „simţul curăţeniei trebuie să-i fie insuflat copilului până la pasiune!“.

Modul în care sunt întreţinute hainele reflectă aspecte ale caracterului şi stilului de viaţă al oamenilor. Norocul nostru este că trăim într-o lume în care este uşor şi accesibil să apelăm la soluţii de curăţenie.
Ai tendinţa să speli prea des hainele? Sau pe unele să le laşi în coşul de rufe zile la rând? Un institut specializat din SUA - American Cleaning Institute - ne oferă câteva sfaturi referitoare la frecvenţa cu care e indicat să spălam diversele tipuri de rufe:
-          Cearşafurile ar trebui spălate la cel puţin două săptămâni, ba chiar şi mai des, dacă transpiri mult în timpul somnului
-         Pijamalele ar trebui spălate după 3-4 utilizări (dar dacă faci duş înainte de culcare le poţi purta mai multe zile)
-         Prosoapele de baie trebuie uscate între utilizări şi spălate după 3-5 utilizări
-         Lenjeria de corp, şosetele, tricourile, maiourile şi cămăşile e indicat să le speli după fiecare purtare
-         Jeanşii pot fi purtaţi de 3-4 ori înainte de spălare
-         Dacă ai haine care se pătează, trebuie să le speli cât mai repede posibil ca să te asiguri că prelungeşti viaţa materialului textil
Pe lângă sugestiile referitoare la frecvenţa de spălare, iată şi câteva sfaturi generaliste de care este bine să ţii cont:
-         Alegerea tipului de detergent potrivit şi respectarea dozajului asigură o spălare eficientă a rufelor, fără să le fie afectate culoarea şi calitatea.
-         Cu cât sortezi mai bine rufele, cu atât te bucuri mai mult de hainele tale. Separă hainele foarte murdare de cele puţin murdare, precum şi ţesăturile abrazive, precum denimul, de cele delicate.
-         Pentru a preveni răsucirea aşternuturilor în maşina de spălat, spăla fiecare set separat, în loc să le speli pe toate odată şi introdu în cuvă articole mai mici, precum lenjeria de corp.
-         Pentru rufele albe sau deschise la culoare apa caldă e cel mai bun aliat. Combinată cu detergent, temperatura ridicată ajută la îndepărtarea grăsimii, petelor şi bacteriilor.
Şi pentru că în aceste vremuri agitate îţi doreşti eficienţă şi simplitate, cel mai indicat ar fi să găseşti un detergent potrivit pentru cât mai multe tipuri de ţesături. ASEVI MAX este un detergent lichid care se pretează la orice material, alb sau colorat, îmbinând eficacitatea cu mirosul plăcut şi proaspăt. Datorită formulei concentrate, îndepărtează petele dificile şi învăluie ţesăturile într-un parfum intens.
Faci sport sau ai o activitate fizică intensă la muncă sau acasă? Atunci ASEVI MAX ACTIF, un produs nou în gama de detergenţi lichizi ai companiei Pons Ro Prodcom, reprezintă o opţiune excelentă, pentru că neutralizează mirosurile neplăcute din haine. Datorită formulei inovatoare spală toate tipurile de ţesături, fiind ideal pentru hainele sport şi sintetice. Te temi de reacţiile asupra pielii? Nu mai este cazul! Prin formula hipoalergenică, testată dermatologic, acest detergent lichid minimizează riscurile alergiilor şi iritaţiilor pielii.

Distribuie:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu