Ți se
întâmplă să simți că mâncarea are gust mai bun atunci când îți place (și) cum
arată? Sau să nu te atragă absolut deloc un aliment super-gustos și sănătos
doar pentru că nu are un aspect apetisant? Știam noi! Trăim într-o eră în care
fotografiile și videoclipurile cu mâncare sunt pretutindeni iar cromatica lor
ne convinge să încercăm preparate la care nu ne-am fi gândit. Fie că
recunoaștem sau nu, pe lângă proprietățile nutritive, modul în care arată
mâncarea reprezintă cheia către niște papile gustative taaaare răsfățate.
Din dorința
de a încuraja gătitul și a aduce bucurie în viață noastră Podravka Romania a relansat mixul de legume
Vegeta la borcan 400g în 4 variante cromatice jucăușe, care acum vor da un plus
de culoare bucătăriei.
1. Roşu
Roșul
înseamnă putere, energie, entuziasm. Este o culoare ‚directă’, lipsită de
subtilitate, stimulantă și plină de viață. Nu
este de mirare că multe dintre fructele și legumele care ne plac au pigment
roșu.
2. Albastru
Albastrul
inspiră încredere, eficienţă, seninătate, liniște. Studiile arată că culoarea
albastru este printre cele mai apreciate. Cerul
ne este martor...
3. Portocaliu
Portocaliul
ne duce cu gândul la mâncare, confort fizic, securitate, abundență, distracție.
Această culoare ne ajută să ne concentrăm asupra aspectelor de confort fizic,
precum alimentația, căldura, adăpostul.
În același timp, este considerată o culoare “distractivă".
4. Verde
Verdele
reprezintă armonie, iubire universală, odihnă, pace. Este culoarea echilibrului
și este prezentă în cromatica oricărei plante, fie că vorbim de culoarea
fructului, a tulpinii sau a frunzei. În
plus este și cea mai prezentă culoare pe pământ.
Pe lângă
culorile simpatice ale recipientelor, Vegeta conferă și un gust desăvârșit
mâncărurilor tale. Este potrivită pentru preparatele cu carne, legume, sosuri,
precum și în supe. O singură lingură de Vegeta îți transformă orice rețetă
într-un preparat a la Chef TU. Așadar, pentru că nu ai timp de pierdut, hai să
gătim împreună ceva chic &
simplu, cât ai zice... Vegeta!
Omletă cu sparanghel
În funcție de numărul participanților la masă, cantitatea ingredientelor
crește, însă, pentru o persoană ai nevoie de 150g sparanghel, 50g ceapă, 2 ouă,
1-2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță Vegeta, sare și piper după gust. Spală
sparanghelul și separă partea moale de tijă, apoi rupe-l în bucăți mici.
Călește în ulei ceapa tocată mărunt, apoi adaugă sparanghelul, sarea, piperul
și călește-le împreună până când sparanghelul devine moale. Adaugă ouăle bătute
și Vegeta amestecând totul până la coacere și până când consistența este cea
dorită de tine. Dacă tu mai vrei să adaugi puțin lapte sau smântână, pentru
nițică pufoșenie, nu ne supărăm.
Mic dejun, brunch sau prânz… omleta cu sparanghel și aromă de legume dată
de Vegeta este o alegere ideală atunci când vrei ceva delicios și rapid. Mai ales că pofta vine văzând şi mâncând!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu