Știi
momentul acela când nu ai chef să gătești, dar totuși vrei să mănânci ceva
buuuun, preparat în casă? Sau când vă strângeți, în sfârșit, cu toții la masă
dar nu mai ai energie să stai în bucătărie după o zi plină la muncă? Unde mai
pui că atunci când faci lucrurile pe fugă, nici nu îți ies preparatele bine:
parcă garnitura nu are gust, carnea e fadă și nimeni nu îți laudă talentul
gastronomic.
Atât
lipsa ingredientelor potrivite, cât și calitatea acestora sau atenția la
detalii pot pune în dificultate o gospodină iscusită sau un chef, dar mai ales pe cei care sunt la
început de drum în ale gătitului. Ca în orice activitate, în primele încercări
este important să ai un ajutor care să îți dea un imbold sau care să fie
alături de tine și să îți confere încredere. Nu-i așa că ar fi bine dacă ar
exista un ingredient-minune care să dea mâncării aroma pe care ți-o dorești?
Partea excelentă este că chiar există și a făcut istorie de când s-a “născut”,
adică în 1959. Vedeta noastră culinară este Vegeta, baza de
mâncăruri care adaugă savoare preparatelor tale. Este ajutorul tău atunci când
vrei să gătești bunătăţuri ca la mama acasă!
Ingredientele
atent selecționate te vor ajuta să gătești cu succes atât rețetele clasice, cât
și moderne. Combinația potrivită dintre legumele uscate și condimentele care
intră în componența unei pungi Vegeta îți oferă garanția că poți experimenta în
bucătărie, dând frâu liber imaginației. Carne, legume, paste, mâncăruri cu sos
sau supe – adaugă o singură lingură de Vegeta și vei scoate preparatul din
anonimat!
Pentru
că vine toamna și temperaturile mai scăzute ne dau deja fiori, chef Liviu
Balint, ambasadorul Podravka Romania, îți
recomanda o rețetă delicioasă și super-ușor de gătit, care se servește caldă: Supa
cremă de conopidă.
Ai nevoie de:
- · 500 g conopidă
- · 200 g praz
- · 1 legătură de pătrunjel
- · 100 g morcovi
- · 100 ml smântână
- · 2 lingurițe de amidon
- · 1 lingură Vegeta clasic
- · 20 g unt
- · nucșoară rasă
Taie conopida, morcovul și prazul în bucăți și pune-le la fiert
în apa sărată. Lasă-le să fiarbă timp de 15 minute, iar la final adaugă
pătrunjelul. Scurge legumele și mixează-le, adăugând puțină supă caldă (din apa
în care au fiert legumele). Adaugă la legumele mixate aproximativ 700ml supă,
Vegeta, nucșoară, unt și lasă-le pe foc pentru scurt timp. Amestecă smântâna și
amidonul, adaugă-le în supă și mai lasă-le să se pătrundă pentru puțin
timp.
Gata, acum ai o supă sănătoasă, plină de vitamine și nutrienți
cu care să te încălzești în zilele reci!
Concluzia zilei: indiferent că îți place sau nu să gătești,
mâncărurile tale vor avea un gust mai bun de fiecare dată când adaugi acest
ingredient minune, care de peste 50 ani a cucerit toate bucătăriile din lume. Bon apetit!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu